Prednosti robota
FarmDroid DF20

POPOLNOMA AVTOMATSKA SETEV IN OKOPAVANJE NAJRAZLIČNEJŠIH PRIDELKOV

FarmDroid-a ni treba spremljati, je avtonomen in sam poskrbi za setev in OKOPAVANJE z uporabo visoko natančne GPS tehnologije.

Razdaljo med vrstami, razdaljo med rastlinami, globino setve ter hitrost in toleranco robota je mogoče prilagoditi kmetovim specifičnim posevkom, vrsti tal in individualnim željam. Če kar koli odstopa od specifičnih nastavitev robota, samodejno preneha delovati in obvesti kmetovalca.

FD20 je razvit za obdelavo različnih pridelkov, tako da lahko istega robota uporabljate za npr. sladkorno peso in čebulo. Imamo izkušnje s številnimi različnimi pridelki, vključno s sladkorno peso, čebulo, špinačo, semeni rož, ogrščico in peteršiljem, in nenehno dodajamo nove pridelke zmogljivosti robota.

VEČJI PRIDELEK

Natančna obdelava zmanjša ali celo odpravi potrebo po težkem ročnem delu.
Izjemno natančno okopavanje/pletje med vrstami in v vrstah daje posevkom optimalne pogoje za rast, ne da bi morali tekmovati s pleveli za prehrano in sončno svetlobo.

NA PODLAGI IZJEMNO NATAČNE TEHNOLOGIJE GPS ZAČNE OKOPAVNAJE, PREDEN RASTLINE VZKALIJO

FarmDroid FD20 uporablja visoko natančno tehnologijo GPS za sejanje poljščin, tako da natančno ve, kje mora okopavati. Za prepoznavanje plevela ni odvisen od kamer ali senzorjev, kar prispeva k večji stabilnosti delovanja. Ekstremna natančnost pri setvi zagotavlja, da robot pozna točno lego vsakega posameznega posevka in zato lahko začne proces okopavanja že zelo zgodaj – še preden posevek vzkali! To je zagotovilo, da se pleveli na razrastejo.

ZARADI MAJHNE TEŽE ROBOTA OHRANJA MIKROSTRUKTURO TAL

Za razliko od današnjih masivnih in težkih kmetijskih strojev robotova majhna teža le 900 kg zagotavlja, da občutljiva mikrostruktura tal ni poškodovana.

ZELENA ENERGIJA IN CO2 NEVTRALNO DELOVANJE SAJ SONČNE CELICE NAPAJAJO ROBOTOVE BATERIJE

Robota napajata dve bateriji, ki ju polnijo štirje sončni paneli. Sončne plošče lahko oddajo do 1,6 kWh, kar ustreza 20 kWh na dan, kar FarmDroidu zagotavlja dovolj energije, da se izogne zunanjemu polnjenju baterij. Ker FarmDroid deluje izključno na energijo, pridobljeno iz sončnih kolektorjev, deluje na 100 % CO2 nevtralen način!

KATERE PRIDELKE LAHKO OBDELUJE ROBOT?

FarmDroid FD20 lahko seje in okopava številne posevke in seznam posevkov, ki jih lahko obdeluje, se še povečuje. Kmetovalci so FarmDroid uspešno uporabljali med drugim za sladkorno peso, rdečo peso, čebulo, špinačo, solato, ohrovt, ogrščico, cvetačo, brokoli, repo, cvetlična semena in različna zelišča. Nenehno se preizkušajo nove kulture in tako širi uporabnost FarmDroid-a DF20. Če se sprašujete, ali lahko FarmDroid seje in okopava točno določeno poljščino, se obrnite na nas.

ZMOGLJIVOST ROBOTA?

En robot lahko v optimalnih pogojih poseje in okopava 20 hektarjev v sezoni. En robot lahko poseje in okopava različne poljščine. Lahko ga preprosto premikate med polji z različnimi vrstami pridelkov. Lahko pa na eni njivi posadi in okopava različne poljščine. Tako preprosto je to.

INVESTICIJA SE LAHKO POVRNE ŽE V 2 LETIH SAJ MOČNO ZMANJŠA ALI CELO ODPRAVI POTREBO PO ROČNEMU DELU

S FarmDroid-om boste močno zmanjšali ali celo popolnoma odpravili potrebo po zamudnem, utrujajočem in težkem ročnem delu. Odvisno od kulture in površin se lahko investicija v robota FarmDroid povrne že v 2 letih.